Tarragona 2016

10/02/2008 13:59

He vist a internet que la carta al director que vaig escriure va ser publicada. Però la meva sorpresa va ser força gran quan vaig veure que l'havien retallat per tot arreu.

Aquesta és la que van publicar:

Tarragona 2016 Tarragona, capital europea de la cultura? Quan ho vaig sentir per primer cop vaig pensar que era una broma. Després vaig veure la foto de tots els líders dels grups polítics de la ciutat fent pinya per la candidatura i ja em va semblar una broma de mal gust.

Llegint una mica els eixos de la candidatura vaig intentar trobar quelcom de nou o que em fes pensar que no visc en una ciutat totalment ancorada en el passat. Era impossible no parlar de les restes romanes i que si l'any tal Tarragona va donar l'arquitecte qual o se'n fa referència en el llibre de més enllà. Tot això molt bé. Però què passa amb la Tarragona del 2007? Segons la candidatura tenim una àmplia oferta cultural que ocupa els 12 mesos de l'any. Això queda molt bonic dit així però la situació, sota el meu punt de vista, és una mica diferent. Una cosa és que hi hagi dates marcades al calendari i una altra de molt diferent és que les propostes siguin realment interessants.

Una ciutat que viu del REC, del Dixieland y de la Tarraco Viva no crec que pugui ser capital de res. Vivim en una ciutat on no es dóna suport a propostes de joves creadors, on hi ha poques sales d'exposicions i molt poques ofertes que produeixin ganes de ser vistes. No tenim ni un trist teatre decent i molt menys una oferta de teatre estable de qualitat.

El que li demanaria a l'Ajuntament és que millorés el que anomenaria oferta cultural bàsica.

I tot seguit us adjunto la que vaig escriure realment

Tarragona 2016.doc (22,5 kB)

Podeu jutjar per vosaltres mateixos quina es pot comprendre millor. Potser en un Diari si que es necessita un espai limitat però com a mínim la podien haver deixat sencera a internet.

Salvador Lladó

Back

Search site

Creative Commons by-nc-sa 2.5 - El Saler 2008